Богдан Васильевич Джуран

"Кіста нирки – новоутворення у вигляді порожнини, заповненої рідиною. Як правило, це доброякісна пухлина, яка найчастіше діагностується у пацієнтів 40 - 50 років".

Кіста нирки добре піддається лікуванню, особливо за умови раннього виявлення. Саме тому за підозри на це новоутворення чи підтвердження даного діагнозу рекомендуємо негайно звертатися до хірургічного центру «Дієво» у Києві. Наші фахівці проведуть необхідні діагностичні дослідження та запропонують оптимальний варіант лікування.

Переваги лікування у нашому центрі

Сучасне медичне обладнання світових стандартів

Науковий ступінь

Лікарі стажуються у країнах
з передовою медициною

Величезний досвід проведення операцій

Умови перебування:

  • Перебування у повноцінному багатопрофільному стаціонарі, який є базою кафедри урології Національної академії охорони здоров'я України післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика
  • Можливість перебування в одно- або двомісних палатах з усіма зручностями, кондиціонером, телевізором та санвузлом.
  • Повноцінне 3-разове харчування.
  • Медичний супровід

Кіста нирки

Діагностика кісти нирки Київ

Найчастіше про діагноз «кіста нирки» пацієнти дізнаються після проведення УЗД органів черевної порожнини. Саме за допомогою цього обстеження можна визначити наявність новоутворення, його розміри та точну локалізацію.

До інших діагностичних процедур, які можуть бути призначені для уточнення діагнозу, належить:

 

  • аналіз сечі та крові;
  • комп'ютерна томографія із контрастом;
  • пункція кісти нирки.

Додаткові дослідження також потрібні для виключення ризиків онкології та визначення оптимальної тактики лікування.

Видалення кісти нирки

Основний метод лікування в "Дієво" - при кістах нирки в залежності від їх локалізації проводимо пункцію кіст нирки ( ігніпунктура кісти), якщо пункцію провести неможливо, тоді проводимо лапароскопічне видалення кісти.

Єдиний спосіб позбавлення від новоутворення - операція з його видалення. Але якщо кіста діаметром не перевищує 5 см, відтік сечі та кровообіг не порушені, а у пацієнта відсутні скарги, то хірургічне втручання, як правило, не проводиться. Необхідне спостереження за новоутворенням - виконана пункція новоутворення.

За наявності показань для видалення кісти нирки ми в «Дієво» використовуємо малоінвазивну методику лапароскопії. Замість розрізу виконується три невеликі проколи шкіри в районі черевної порожнини, після чого здійснюється висічення новоутворення з проведенням гістологічного дослідження.

Також застосовуються сучасні ультразвукові хірургічні ножиці і шовний матеріал, що розсмоктується, завдяки чому операція проводиться безкровно, пацієнт в той же день може вставати з ліжка і в цілому швидко відновлюється після втручання.

На цю статтю найчастіше потрапляють, коли шукають в інтернеті такі слова: кіста нирки операція,кіста нирки симптоми, ознаки кісти нирки.